Jos minulla olisi rahaa lottovoiton verran, sijoittaisin sitä pitkin ja poikin:

paljon vähäosaisille,

kestävän kehityksen edistäjille,

vakavien sairauksien vastalääkkeiden keksijöille,

ostaisin kestävän kehityksen yrityksiä ja antaisin voitot vähäosaisille

näin alkajaisiksi...

 

Ehkä tarvitsisin muutaman lottovoiton. 

Joka tapauksessa haluaisin toimia maailmalle esimerkkinä, että "vaikka ansaitsen paljon, tarvitsen vain näin vähän ja loput voin lahjoittaa pois".

...Mutta eipähän ole riittävästi rahaa. ...Riittävästi? ... Minulla on rahaa vaatteisiin. Eikö se muka ole riittävästi, kun kerran talo ja kännykkä ja tietokonekin on?

Olen tehnyt hurjan päätöksen ja aion laittaa joka viikko 10e syrjään. Eli joka kuukauden palkkapäivänä 40 euroa sivuun. Se tekee 520 e vuodessa. Jonnekin korolliselle tilille sijoitan. Siellä se saa kasvaa hetken ja se menee vähäosaisille ja johonkin, joka edistää ekologista maailmaa.

Tämä on hurja päätös, sillä opiskelu alkaa taas syyskuussa ja välttämättä minulla ei ole muita tuloja, kuin tuo opintotuki, joka on 40e kuussa... Kännykkälasku kontollani 20e kuussa... Täytyy laittaa kesätöistä jo syrjään... Yksi työpäivä viikossa korjaisi asian. Kumpa ehtisin, kumpa jaksaisin. Yhden työpäivän viikossa... Mutta en oikestaan tarviste itse mitään vielä vuoteen. Kaipa tämä onnistuu. Toivotaan niin.

Pitäisi selvitellä se korkeakorkoinen sijoituspaikka...

Hurjaa. Onnistunko? Se nähdään vielä...