Kasviksia, juureksia, vihanneksia, salaattia, marjoja, hedelmiä, pähkinöitä, siemeniä, ituja, superfoodeja (ainakin luomu raakasuklaata ja hampunsiemeniä), munia, lähiriistaa ja vapaita kaloja (ainakin ahven, kuha ja vapaa lohi), sieniä, viljoja, perunoita, kasvisperäisiä öljyjä ja rasvoja, mausteita, ekoalkoholeja, ekoteitä ja ekosuklaita.

Ihan hyvä lista jää jäljelle vaikka kielletyjä tuotteita ovat: kasvihuonekasvit, maitotuotteet, nauta, sika, broileri, kalkkuna, ankka, lammas, riisi, valmistuotteet ja valmismausteet, epäekoalkoholit, -teet ja -suklaat, soijatuotteet. 

Muutaman raaka-aineen vihreydestä minulla ei ole mitään tietoa: maca, goji, vuohenmaito tai made.

Kauppaan menen pyörällä (kuten kaikkialle muuallekin) ja ostan pääsääntöisesti luomua (ja reilua kauppaa tai suomalaista). Pakkausmateriaali vaikuttaa ostokseeni, jos on tarjolla useampaa luomua. Muovia vaan ikävä kyllä käytetään liikaa.

Keittiössä veden lämmitän aina vedenkeittimellä ja käytän kokatessani kansia. Pyrin käyttämään uunia vain leivontaan. Ja jäähdytetyt ruoat lämmitän mikrossa. En harrasta uppopaistamista. Tulevaisuudessa toivon omistavani induktiolieden. 

Jos jollakin on tarkempaa tietoa kypsennysmenetelmien ekologisuudeta, niin kertokoot. Onko uunissa alhaisella vai korkeammalla lämmöllä ekologisempi?

...Vaikuttaa ihan kohtuulliselta. Kirjastosta löytyy paljon kasvisruokakirjoja (joissa kyllä käytetään ikävän paljon maitotuotteita), joita aion pian lainata odotellessani, että markkinat tuot ekologisesta ruoanlaitosta kertovan kirjasen ohjeineen. 

Puuroa aamulla marjojen ja vaikka intiaanisokerin kanssa, päivällä pastaa tomaattikastikkella ja salaatti-paprikaleipää, päivälliseksi kuhaa walewska, jonka kanssa paistettuja kasviksia. Illalla hedelmiä ja kuuma kaakao. Huomenna on keittopäivä... Kasvisruokakirjoista voi olla paljonkin apua, kun ideat loppuu.